Results 1 to 11 of 11

Thread: Resident Evil 3: Nemesis not running on epsxe170 emulator

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Resident Evil 3: Nemesis not running on epsxe170 emulator

    I have tried running other games on the epsxe170 emulator and it all worked except for Resident Evil 3: Nemesis which hangs after the opening FMV sequence finishes. I have tried using different copies downloaded from different websites and they all return the same error, what is causing this problem?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    18,155
    Thanks
    626
    Thanked 1,243 Times in 770 Posts
    EP Points
    8200

    Default

    Disc ID : SLUS-00923

    Info from psxdatacenter:
    Emulator: ePSXe v.2.0

    Video Plugin: Pete's OpenGL2 GPU Core 2.0.0 ( internal X & Internal Y= Very High, Stretching mode: Stretch to full window size, render Mode: 2 (Use framebuffer object) text filt = 2 FPS limit= 63, Compatibility=2,3,2; Shader effects= 5 (GLSlang Files (gpuPeteOGL2-slv/slf))

    Audio Plugin: ePSXe SPU Core v.2.0.0

    CD-ROM Plugin: ePSXe CDRom Plugin

    Game Pad Plugin: N / A

    Vibration Compatible: Yes.

    Console Bios Used: SCPH7502

    Edit:
    If you want to check that the dump of SLUS-00923 you have is ok...
    Download Links:
    Links are hidden from guests. Please register to be able to view these links. Cuesheet is there too if you need it.
    Last edited by deadlegion; 5th-August-2019 at 09:53.

    Spoiler warning:

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by deadlegion View Post
    Disc ID : SLUS-00923

    Info from psxdatacenter:



    Edit:
    If you want to check that the dump of SLUS-00923 you have is ok...
    Download Links:
    Links are hidden from guests. Please register to be able to view these links. Cuesheet is there too if you need it.
    What am I supposed to do with this information?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    18,155
    Thanks
    626
    Thanked 1,243 Times in 770 Posts
    EP Points
    8200

    Default

    Quote Originally Posted by Jiang Jinn View Post
    What am I supposed to do with this information?
    Apparently Resident Evil 3 Nemesis (SLUS-00923) runs ok on epsxe v2.0.
    The information I copied from psxdatacenter is just relevant emu settings.

    Also, the redump page has crc/md5 etc so you can check if the dump you have is ok.

    Spoiler warning:

  5. #5
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by deadlegion View Post
    Apparently Resident Evil 3 Nemesis (SLUS-00923) runs ok on epsxe v2.0.
    The information I copied from psxdatacenter is just relevant emu settings.

    Also, the redump page has crc/md5 etc so you can check if the dump you have is ok.
    So it cannot run on version 1.7.0?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    18,155
    Thanks
    626
    Thanked 1,243 Times in 770 Posts
    EP Points
    8200

    Default

    Quote Originally Posted by Jiang Jinn View Post
    So it cannot run on version 1.7.0?
    I don't know personally, but iirc yes it's reasonably common for some psx games to not work properly on older versions of epsxe, and some games won't work properly on newer versions.
    I play playstation games on consoles, not pc.

    Spoiler warning:

  7. #7
    Join Date
    May 2002
    Location
    V.C. B.C. Canada
    Posts
    11,925
    Thanks
    103
    Thanked 605 Times in 260 Posts
    EP Points
    430

    Default

    Enable subchannel data in the cdrom settings - also update to a newer version of epsxe.


  8. #8
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I tried changing all of the settings in epsxe2.0.0 to the correct settings and downloaded all of the dump files from redump.org but the game still would not run.

    So I tried running the game in a different emulator called Pcsxr-r72232 and the game runs, but black lines appear on the screen. What settings should I change to eliminate these errors?

    I have fixed the problem of black lines appearing on the screen of the game when using the PCSXR emulator by switching to the Soft Driver 1.17 graphics plugin but the resolution of the game is lower when this plugin is used, how can this problem be fixed?
    Last edited by deadlegion; 6th-August-2019 at 15:42. Reason: merged posts

  9. #9
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Shooting Sonic Booms and Flash Kicking Scrubs into submission
    Posts
    3,943
    Thanks
    181
    Thanked 2,712 Times in 748 Posts
    Blog Entries
    2
    EP Points
    18190

    Default

    Do yourself a favor and use RetroArch for all your PSX needs, trust me and the other few thousand happy users on this.
    THE BEST METHOD to run PSX games (and everything else for that matter) is via Retroarch - http://buildbot.libretro.com/nightly/
    If you have any questions on how to set it up on Windows please feel free to ask, its very easy.


  10. #10
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Warrior View Post
    Do yourself a favor and use RetroArch for all your PSX needs, trust me and the other few thousand happy users on this.
    Is the one available on emuparadise.me complete with bios and plugins and if not, can you post a download link in this thread?

  11. #11
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Shooting Sonic Booms and Flash Kicking Scrubs into submission
    Posts
    3,943
    Thanks
    181
    Thanked 2,712 Times in 748 Posts
    Blog Entries
    2
    EP Points
    18190

    Default

    il PM you the stuff
    THE BEST METHOD to run PSX games (and everything else for that matter) is via Retroarch - http://buildbot.libretro.com/nightly/
    If you have any questions on how to set it up on Windows please feel free to ask, its very easy.


Similar Threads

  1. HELP with DC Resident Evil 3 Nemesis on Chankast
    By hat85 in forum Everything Emulation
    Replies: 3
    Last Post: 17th-January-2006, 22:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About Us

We are the oldest retro gaming forum on the internet. The goal of our community is the complete preservation of all retro video games. Started in 2001 as EmuParadise Forums, our community has grown over the past 18 years into one of the biggest gaming platforms on the internet.

Social