Results 1 to 5 of 5

Thread: epsxe 2.0.5 -- Cannot revert fast forward and cannot navigate the FPS menu

  1. #1
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default epsxe 2.0.5 -- Cannot revert fast forward and cannot navigate the FPS menu

    Hi! I'm having a little issue with my emulator, and I was hoping I could get some help.

    When I press F4 to fast forward, it does so, but I can't turn it off by pressing it again, and I need to reset the emulator to get normal framerate. Not only that, I can't navigate the GPU menus at all with DELETE, PG DN, etc, before or after turning on fast forward.

    Is there a way I might be able to fix this? I don't recall having this problem a year or so ago, so maybe there's something I can adjust?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    17,451
    Thanks
    603
    Thanked 1,189 Times in 729 Posts
    EP Points
    7615

    Default

    Is this a save state issue?
    I mean have you tried to load a proper save.
    Spoiler warning:

  3. #3
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    No, it's not a save state or standard save issue. It's right when I boot up the game.

    But if it helps, I did forget another tidbit: when the game loads to the opening cinematic/credits (I've tried it with the Final Fantasies and a few other games) I can't fast forward at all. I can fast forward before the game itself loads on the black screen (If that makes sense), but at that point I can't turn it off.

    I tried loading some saves but because it's past booting the game itself up, I can't fast forward it.

  4. #4
    Join Date
    May 2002
    Location
    V.C. B.C. Canada
    Posts
    11,777
    Thanks
    100
    Thanked 593 Times in 251 Posts
    EP Points
    855

    Default

    Hmmm have you changed video plugins lately? As I recall this was a feature not native to epsxe itself but only for various video plugins (Like the Pete ones I think) Also I don't think this is exactly a perfect feature - Use at your own risk kinda deal.


  5. #5
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I tried tinkering around with other video plugins, but it's generally a similar issue. The one I tended to use was Pete's OpenGL2 Driver 2.9, which is what I have currently.

    But I have been playing around with the video plugin settings itself to see if I can get it to work like it used to. Is it possible that the other plugins (Input, audio, etc.) could be affecting it?

Similar Threads

  1. Getting ePSXe 2.0.5 to fast forward beyond 120-200 fps.
    By WyvernMonAmi in forum Sony systems
    Replies: 1
    Last Post: 17th-December-2016, 06:12
  2. Wild Arms in fast forward?!
    By PhoenixCB in forum Sony systems
    Replies: 3
    Last Post: 20th-February-2008, 17:01
  3. Vandal Hearts running but in fast forward
    By bobocharlie in forum Sony systems
    Replies: 2
    Last Post: 29th-January-2008, 03:13
  4. Replies: 2
    Last Post: 18th-December-2007, 21:49
  5. PSX emulator running info fast-forward.
    By Ashen in forum Everything Emulation
    Replies: 2
    Last Post: 14th-February-2005, 02:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About Us

We are the oldest retro gaming forum on the internet. The goal of our community is the complete preservation of all retro video games. Started in 2001 as EmuParadise Forums, our community has grown over the past 18 years into one of the biggest gaming platforms on the internet.

Social