Results 1 to 13 of 13

Thread: DSI Exception in Dolphin

  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    In Asia
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default DSI Exception in Dolphin

    I can't see from the FAQ of Dolphin regarding this issue. When I load a game, DSI Exception in slmv or lmv pops up. I searched in Google but nothing works.

    BTW, this happens in The Urbz: Sims in the City when I loaded its ISO. Smash Bros. Melee works fine...well almost fine but it's very slow and I don't know the right settings for it to run at normal speed.

    Does anybody know what the problem is regarding the DSI Exception? I know that this may have been asked numerous times but I can't seem to get it fixed.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2,370
    Thanks
    1
    Thanked 536 Times in 236 Posts

    EP Points
    1320

    Default

    Go to the Game Browser(the one where all your games are listed), right click 'The Urbz : Sims in the City', and click on Properties.

    On the GameConfig tab, make sure the small box for 'Enable MMU' was ticked.
    Close, and restart Dolphin, then try running the game again.

  3. The Following User Says Thank You to meganova For This Useful Post:


  4. #3
    Zorlon's Avatar
    Zorlon is offline Administrator Older than you think
    Still loves Retro gaming
    Still loves new consoles
    Part time games modder
    Just here to help out when I can
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    UK Newcastle
    Posts
    18,199
    Thanks
    109
    Thanked 1,170 Times in 835 Posts

    Blog Entries
    5
    EP Points
    6735

    Default

    Try Enable MMU

    This may just be a bad image/badly downloaded image

    EDIT: Meganova got in first

    Mod projects - XBOX
    Phantasy Star Online Episodes 1 & 2 - online quests in offline mode packs [COMPLETE]
    [Quest Packs Collection]
    GTA San Andreas - Hot Coffee [COMPLETE]
    [Mod ready] & [Full ISO ready]
    GTA San Andreas - Real Car Names extra content mod [WIP] [Back burner, just won't have the time ]
    Please can all ESR users post your results here to help with the project and others wanting to use ESR

  5. #4
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    In Asia
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thanks. Now I just have to figure out how to make Dolphin run faster.

  6. #5
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2,370
    Thanks
    1
    Thanked 536 Times in 236 Posts

    EP Points
    1320

    Default

    Post your PC specs, as well your emulator, graphic settings.

  7. #6
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    In Asia
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    I'll post the specs for the Dolphin emulator soon but just to let you know that my version of Dolphin is r7694m.

  8. #7
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2,370
    Thanks
    1
    Thanked 536 Times in 236 Posts

    EP Points
    1320

    Default

    Well, with your current specs, it impossible for the emulator to go faster than it is now, since your performance limited to the CPU(Celeron) you have, as well the GPU(integrated graphic chips).

    Anyway, post your Dolphin settings.
    Last edited by meganova; 18th-August-2011 at 14:03.

  9. #8
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    In Asia
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    This one is for the config


    And this one is for the graphics

  10. #9
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2,370
    Thanks
    1
    Thanked 536 Times in 236 Posts

    EP Points
    1320

    Default

    Set your Framelimit to 100 - 120, and disable Audio Throttle(try with Auto as well).
    Enable Skip EFB Access from CPU, disable the EFB Copies, and Lightning.

    Then, run your games, and see if there any changes, if not, switch to 3.0 and apply the same settings.

  11. The Following User Says Thank You to meganova For This Useful Post:


  12. #10
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    In Asia
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    There are lots of graphics problems such as the magnifying glass in Smash Bros Melee (it shows bug textures or something) as well as the weird textures. Other than that, it runs almost smoothly in specific frame skipping numbers.

    As for the Urbz, majority of the gameplay is black. I can't see the Sims or the buildings. It's technically unplayable. I enabled EFB copies to fix that...
    Last edited by ShadowPanther; 19th-August-2011 at 16:17.

  13. #11
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2,370
    Thanks
    1
    Thanked 536 Times in 236 Posts

    EP Points
    1320

    Default

    Well, the settings I gave you is mainly for increasing the emulation speeds, however that would be resulting to poor graphics, glitches in some parts of the game.

    I would advise your to upgrade your CPU if you want to have both stable graphics and speed while playing.

  14. #12
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    In Asia
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I see. Anyway, is it safe to use concerning my CPU specs or will it cause problems to my computer when I continue playing it? (Such as my computer hanging or having really low memory to the point that the computer is completely sluggish)

  15. #13
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2,370
    Thanks
    1
    Thanked 536 Times in 236 Posts

    EP Points
    1320

    Default

    Nope, it won't do anything serious on your computer, maybe lockup or hang is likely to happen, but that depends whether the game is demanding or not.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •