Results 1 to 12 of 12

Thread: heartgold freezing

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default heartgold freezing

    okay, every now and then the game freezes, or gets stuck on a white screen, only freezes when going into battle or leaving/entering a building/cave. anyone know how to fix?
    using des
    comp = http://www.tigerdirect.com/applicati...y=REVIEWS#tabs

  2. #2
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2,380
    Thanks
    1
    Thanked 543 Times in 236 Posts

    EP Points
    1355

    Default

    Which version of DeSmuMe did you use?
    There shouldn't be any problem running on it with your current specs.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    0.9.6

  4. #4
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2,380
    Thanks
    1
    Thanked 543 Times in 236 Posts

    EP Points
    1355

    Default

    Try deleting yor DeSmuMe .ini file inside the folder, and try using the fresh copy from the main site.
    Are you using Mac or Windows, sometimes freezes happen on Mac, and if the Frame Skip was set to the highest value.
    Also, if the freezes happen after you use savestates, save the game using in-game, and then load it(not savestates) and see if the problem still persist.
    Alternatively, use No$gba(with No$Zoomer).

  5. #5
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    thx, thats a lot to try and ill try it all, the des is fresh, already tried that one, using windows, and i am using savestates

  6. #6
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    okay none of these worked, its kinda depressing, any more ideas?

  7. #7
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2,380
    Thanks
    1
    Thanked 543 Times in 236 Posts

    EP Points
    1355

    Default

    Have you tested it on No$gba? though it doesn't have working savestates like DeSmuMe has, but some manage to play the game completely.

    Might as well try it on the previous version, 0.9.5.

    If none are working, post your save file here.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    http://www.megaupload.com/?d=5RMIXLOY from 0.9.6
    http://www.megaupload.com/?d=YS1RXLMD from 0.9.6
    neither nogba nor 0.9.5 lasted long enough to save,

  9. #9
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Dallas Texas
    Posts
    482
    Thanks
    87
    Thanked 9 Times in 8 Posts

    Default

    i tried soulsilver and i had the same problem. so i gave up XD

  10. #10
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    25
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    (could the mod that deleted my previous post pm me why please, cause i have no clue thanks!)(ok gonna assume it was just a forum hiccup that deleted my post then, if not pm me why please thanks)
    020DD9E4 E1A00000
    020D3820 E1A00000 put that in as an action replay. tick the raw box. it should prevent freezing of the game. been ages since i used it though. so sorry if i'm mistaken
    Last edited by Rollthedice; 13th-January-2011 at 23:40.

  11. #11
    Join Date
    May 2002
    Location
    Sesame Street. In your cookies jar ^_^
    Posts
    32,213
    Thanks
    839
    Thanked 868 Times in 404 Posts

    EP Points
    830

    Default

    It was the system, it automatically moderates all the new posts made by new members to prevent the ad. bots

  12. #12
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2,380
    Thanks
    1
    Thanked 543 Times in 236 Posts

    EP Points
    1355

    Default

    Quote Originally Posted by faytfay View Post
    http://www.megaupload.com/?d=5RMIXLOY from 0.9.6
    http://www.megaupload.com/?d=YS1RXLMD from 0.9.6
    neither nogba nor 0.9.5 lasted long enough to save,
    Both saves are working on 0.9.6(as well on 0.9.5), having played more than 20 minutes without having any issues during battles, caves etc.

    Quote Originally Posted by Rollthedice View Post
    (could the mod that deleted my previous post pm me why please, cause i have no clue thanks!)(ok gonna assume it was just a forum hiccup that deleted my post then, if not pm me why please thanks)
    020DD9E4 E1A00000
    020D3820 E1A00000 put that in as an action replay. tick the raw box. it should prevent freezing of the game. been ages since i used it though. so sorry if i'm mistaken
    That code is only when you're using No$gba to play HG/SS.

Similar Threads

  1. Chrono Cross Freezing
    By Camerinthus in forum Sony systems
    Replies: 1
    Last Post: 1st-January-2011, 00:07
  2. Constant Freezing
    By Satyricon in forum Computer Corner
    Replies: 9
    Last Post: 8th-August-2005, 06:39
  3. Thousand Arms Freezing (PSX)
    By RottingLeper in forum Everything Emulation
    Replies: 0
    Last Post: 29th-May-2004, 16:10
  4. pc keeps freezing
    By artist088 in forum Computer Corner
    Replies: 7
    Last Post: 6th-October-2003, 08:18

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •